Uden familie

- traditioner og festers indhold følger nye tider og nye elever

Vi kan lide at feste sammen med eleverne, så vi har bl.a. traditioner omkring fastelavn, konfirmation og jul.
Til jule- og konfirmationsfester dækker vi smukke borde og gør meget ud af rammerne, idet vi ønsker, at alle elever kender til, hvordan større traditionelle fester holdes.
Alle møder derfor omklædte-/festklædte, og vi lærer eleverne, hvordan man hygger og konverserer i flere timer ved bordene.
Vi er hvert år imponerede over, hvor flot vores elever kan sidde til bords i op til 3 timer, f.eks. til konfirmations-fester med mange konfirmander.

Fastelavnsfest
Hvert år holder eleverne en fastelavnsfest sammen med de voksne, der er på arbejde den pgl. dag. Vi har en stor udklædningskælder, hvor der er rig mulighed for at finde et kostume. Vi har tradition for, at eleverne gør rigtig meget ud af udklædning, make-up og hår, men det er også ok blot at tage en hat, slips eller lignende på, hvis eleven ikke er tilpas ved at klæde sig ud.

Julefest
Umiddelbart før vi tager hjem på juleferie, holder vi en stor julefest, hvor alle medarbejdere deltager sammen med eleverne.
I ugerne inden henter vi det store juletræ, tager på hyggelig gaveindkøbstur til Hillerød eller Helsingør og pynter op ude og inde med hjemmelavet julestads, juledekorationer, levende lys og lysranker.
På selve dagen dækkes flotte juleborde og der pyntes yderligere op.
Kl. 18 er der flæskesteg og and + risalamande og mandelgaver.
Når vi har sunget julesalmer og gået om træet er der julegaver og juleknas i bogrupperne. Senere på aftenen har vi bl.a. tradition for et spændende orienteringsløb med fakler (frivilligt). Aftenen er de senere år blevet afsluttet med godnat-"gyser", fortalt af vores dygtige lokale historiefortæller. Der bliver til lejligheden tændt op i vores pejs og fundet madrasser og puder frem.

Konfirmationsfest
Hvert forår holder vi en stor konfirmationsfest for årets konfirmander.
Konfirmanderne møder op i konfirmationstøj og alle gæster er festklædte.
Middagen begynder kl. 18 og der er altid en 3 retters festmenu.
Din kontaktlærer har lavet en personlig sang og tale samt købt gave.
Under middagen spiller en musiker let musik og akkompagnerer sangene.
Efter middagen er der forskellige former for fællesdans, sange og evt. særlig underholdning.
Det er en stor flot fest, der altid huskes tilbage på med glæde.

Gallafest
Til Gallafesten finder vi alle det fineste "skrud" frem. Håret bliver sat, og make-up'en bliver lagt med hjælp fra de kyndige fra Sundhedslinjen. Alle elever går parvis op ad den røde løber og bliver i bedste hollywoodstil fotograferet. Køkkenet forbereder en gallamiddag til aftenen. Senere spiller DJ'en op til dans med de nyeste hits.