Personlig hygiejne

- den daglige hygiejne har høj prioritet

Elevens personlige hygiejne er dels et udtryk for / dels et grundlag for elevens trivsel. Kontaktlærer har derfor fokus på dette område, og støtter hvor der er behov for det. Det er vores erfaring, at den personlige hygiejne kan være et meget sårbart område, som kræver empati og særlig viden/omsorg fra kontaktlærers side.

Tøjvask og frisør

Det er kontaktlærers ansvar at sikre, at elevens basisbeklædning er i orden, at tøjet er hensigtsmæssigt efter årstiden, og at eleven kommer regelmæssigt til frisør. Eleverne har hver deres vasketøjskurv på værelset og en fast ugentlig vaskedag. Kontaktlærer hjælper gerne elever med at vaske og tørre tøjet. Senere er det almindeligvis en naturlig del af kostskolelivet, som eleven selv kan klare.