10. skoleår

- et valg, der kan være afgørende for dit senere uddannelsesforløb

Du har flere muligheder efter 9.klasse

• Gå 9. kl. om, for at forbedre karakterer / blive mere moden
    (de bedste karakterer fra begge år skrives på afgangsbeviset)
  • Bo i Havrehusets Ungehus, som er en selvstændig boenhed med pædagogisk personale. Havrehuset er for elever i udeskole, som enten går i 10. kl. eller på en ungdomsuddannelse som f.eks. Produktionsskole, STU, SOPU m.v.
    Se mere på www.havrehuset.dk

Det er vores erfaring at de elever, der vælger at blive et 10. skoleår på Havregården har lettere ved overgangen til en ungdomsuddannelse. Her profiterer den unge særligt af kontakten til en velkendt voksen, som kan guide og støtte til den nye kontekst. Ligesom et samarbejde mellem Havregården og den eksterne skole kan være med til at skabe sammenhængskraft og dermed større stabilitet i skolegangen.

Derudover ser vi hvordan der i denne mere selvstændige sammenhæng bliver knyttet tættere relationelle bånd, der rækker mange år ud i fremtiden. Vi vil gerne værne og støtte op omkring dette betydningsfulde og efterhånden store fællesskab, og derfor holder vi en gang om året "Gammel elev fest".

I det følgende brev kan læses, hvordan et ophold på Havregårdens Kostskole også kan få positiv betydning for familien. Takkebrevet fra en mor, handler om en pige, der blev 18 år, inden hun forlod Havregården, fordi hun valgte at gå 2 år i 9. kl.