Billedet på sidehoved

Idræt

- alle skal deltage, men efter interesse og lyst

Havregårdens overordnede mål med idrætsundervisningen er at inspirere eleverne til sundhed og velvære - og dermed øget livskvalitet. Her læner vi os op af de videnskabelige undersøgelser der peger på, hvordan idræt ikke bare har stor betydning for daglig velvære og generel sundhed, men også hvordan fysisk udfoldelse har positiv indvirkning på den generelle indlæring. Vi håber at vi via vores mange idrætstilbud kan være med til at skabe en livslang interesse for at dyrke idræt.

Havregårdens obligatoriske undervisning i idræt ligger fast 2 timer ugl. i skoletiden.  I disse timer kan eleverne vælge sig ind på forskellige hold, der varierer efter årstiden. Undervisningen foregår på skolens sportsbaner, i skolens hal, eller i den lokale svømmehal, afhængig af årstiden. 

Alle elever skal som udgangspunkt deltage i idrætsundervisningen, men vi er naturligvis meget opmærksomme på de elever, der af forskellige grunde ikke har lyst til at deltage. Vi forsøger i videst mulige omfang at motivere, og gøre det at bevæge sig til en positiv og sjov aktivitet for alle. 

Havregården prioriterer generelt alle former for bevægelse og idræt, hvorfor der i ugens løb er daglige tilbud om fysiske aktiviteter.  Se Fritidsaktiviteter