Temauger & Gæstelærere

"Yes - jeg turde" - lærerige afbrydelser

En gang årligt holder vi en temauge, hvor alle elever deltager. De sidste par år har det været en teateruge, som er blevet afsluttet med opførelsen af et teaterstykke til forældrefesten. Teater er velegnet fordi alle kan være med, da der er opgaver indenfor så forskellige områder som f.eks. skuespil, musik, sang, lyd, kostumer, scenografi, sufflør, regissør eller som praktiker både før, under og efter opførelsen. Der har været lagt megen energi og kreativitet i disse forestillinger, og det er utroligt, hvor meget der kan nås på 5 dage og et par aftener. Mange elever havde aldrig troet, at de turde stå frem foran flere hundrede tilskuere, eller var i stand til at male så flot en kulisse.
Når forestillingen er forbi, publikum har klappet, scenen taget ned og lyset er slukket, så er det ikke slut:  For oplevelsen af at have skabt noget unikt sammen og ikke mindst at have gjort noget, man aldrig havde troet man kunne eller turde, det sætter spor og selvtilliden vokser!

Gæstelærere

Med jævne mellemrum har vi gæstelærere på Havregården. Det er oftest fællesundervisning for alle elever, men kan også henvende sig til f.eks. de ældste.  Det kan være en journalist, en fotograf  eller andre, der fortæller om aktuelle emner, eller relevante organisationer, der måske fortæller om deres hjælpe- eller rådgivningsarbejde.