Kostskolestævner

- i foråret afholdes vores årlige "præstationsfest"

De 8 kostskoler, der er medlem af "kostskoler.dk", har besluttet at afholde et årligt stævne med deltagelse af 20-25 elever fra hver skole.
Ringe Kostskole afholdt det første stævne den 1. - 2. maj 2009.
Siden har Bogø kostskole afholdt i 2010, Dannevirkeskolen i 2011, Havregården i 2012, Kostskolen i Sønderjylland i 2013 og Bogø kostskole i 2014 og igen i 2015 og Ringe i 2016. I 2017 her på Havregården.

Stævnet bliver "skudt i gang" i bedste olympiske stil, når "kostskoleilden" tændes. Herefter placerer fanebærere fra alle skoler deres faner omkring ilden.
Konkurrencerne veksler fra år til år, men der indgår altid fodbold og div. discipliner indenfor atletik. Der er forskellige aktiviteter for de elever, der ikke er optaget af træning og konkurrencer, og der arrangeres altid særlig optræden om aftenen. Det kan f.eks. være gospelsang eller stomp.

De enkelte skoler sørger for dejlig mad under hele arrangementet + discotek om aftenen.
Om aftenen er der altid mulighed for, at elever kan synge solo, lave danseopvisning eller andet.
Hvert år nyder vi at se, hvordan vores elever med glæde kaster sig ud i dans og sang med de mange elever fra andre kostskoler.

Kostskolerne har sammen planlagt disse træf, idet vi ønsker at styrke interessen for sport, konkurrencer og socialt samvær med andre unge, der i det daglige bor på en kostskole et sted i Danmark.
Herudover er det vores erfaring, at der er megen læring for eleverne ved at være med til at planlægge, træne og deltage i stævner.
Dagene slutter altid med præmieoverrækkelser, ilden bliver slukket, fanerne pakket ned og alle drager hjem, trætte men i godt humør :-)