Weekender

- et tilbud om anderledes oplevelser og afslappet fritid på tværs af bo-grupper og klasser

Havregården har åbent i alle weekender - se kalender her

De åbne weekender er et tilbud, der kan vælges til eller fra, medmindre den betalende kommune har besluttet, at eleven skal deltage i det samlede skoletilbud, som også består af weekender og sommerferieture.
I weekender vil eleven have mulighed for at få oplevelser og deltage i aktiviteter, som der ikke er tid og mulighed for i hverdagen.

Aktiviteter

Vi lægger stor vægt på at medinddrage eleverne i planlægningen af weekendaktiviteter.
Aktiviteter kan f.eks. være at tage på udflugt til vandskiklub, på endagsskitur til Sverige, på fisketur med overnatning, til svømmehal, opleve diverse kulturelle tilbud, bio, køre motocross eller gå på restaurant. Vi benytter også de mange muligheder, der altid står parat på Havregården, f.eks. værkstederne, Hallen, fitnessrummet, mountainbikes osv.
Herudover vil der være masser af tid til almindelig weekendhygge, som fx at sove lidt længere, blive lidt længere oppe, se tv, spille spil, arbejde kreativt og hyggesludre foran pejsen eller ved bålet.
Som udgangspunkt vil der almindeligvis være ”hjemlig hygge” om fredagen, lørdag arrangeres en speciel aktivitet udenfor skolen, og søndag vil ofte indeholde valg mellem hygge og aktiviteter på skolen eller mindre udflugter i nærområdet.

Venskaber / familie

Mange elever oplever, at de netop i weekender udvikler nære venskaber på tværs af bo-grupper og klasser, fordi de i højere grad kan disponere over timerne end til hverdag, og sikkert også fordi der er færre elever at forholde sig til. Eleverne kan have gæster på besøg efter aftale med weekendpersonalet.

Hele weekender

Det er vores erfaring, at weekenderne fungerer bedst, hvis eleverne deltager i ”hele weekender” og ikke tager frem og tilbage til aftaler hjemme eller hos kammerater.
Der vil dog være mulighed for særaftaler, især hvis det drejer sig om deltagelse i særlige familiearrangementer eller f.eks. i sportsstævner.