Små ture & Overlevelsesture

- de udfordrende og fællesskabende oplevelser - væk fra skolen

I løbet af et skoleår arrangeres der mange små ture af forskellig art. Det er ofte ture, hvor man kombinerer oplevelser og læring med efterfølgende hygge, f.eks. på café inden man tager hjem. Det kan være museer, udstillinger, natur-/dyreparker, Eksperimentariet, Planetariet m.m. Herligt, når nye elever kommer med nye forslag til fælles oplevelser.
Små ture kan også være ture ud i naturen fra skoletid til sengetid, evt. mad med i skoven, badeture om aftenen, "Uhyggeture" i mørke til Bastrup ruin" m.m.

Vi har gennem de senere år haft stor succes med den fælles "overlevelsestur" i skoven. Denne dag flytter skolen for et døgn ud i skoven, hvor vi laver mange forskellige aktiviteter og frem for alt, - er sammen. De fleste børn er nok allermest spændte på skov/natløbet, som år for år vokser sig mere spændende, sjovere og nok også mere uhyggeligt. Vi overnatter i telte, i hængekøjer, eller sover under den smukke nattehimmel. Madlavningen foregår over bål. Eleverne plejer at nyde disse ture, fordi de afprøver nye sider af sig selv og oplever hinanden, og de voksne, i nye sammenhænge.