Tøj - & lommepenge

- du får tøj- og lommepenge fra Havregården

Du får udbetalt/bankoverført lommepenge 1 x ugl. (fredag). Tøjpenge indsættes på din konto på skolen hver den 1. i måneden. Lommepenge udbetales efter alder, og vi følger de vejledende takster, bortset fra, at vi giver de yngste elever lidt mere end vejledende.

Lommepenge pr. 1.1.18
11-13 år pr. uge  kr.  80
14-15 år pr. uge  kr. 130
16 år og derover kr. 261
Der trækkes hver uge et mindre beløb fra lommepengene til elevforeningen, se HFE-elevråd.

Tøjpenge pr. 1.1.18
Under 16 år: pr. måned kr. 659
Over  16 år: pr. måned kr. 724

Må jeg selv bestemme, hvad pengene bruges til?
Du bestemmer selv over dine lommepenge, men de voksne vil (forsøge at) vejlede dig, såfremt vi f.eks. oplever, at du på få minutter har brugt dem til slik og cola. En del elever sparer op i kontorets pengeskab, nogle til bestemte ønsker, andre blot for at have et større beløb til senere. Du kan hæve af de opsparede penge, når du har lyst. Du kan også vælge at lægge dine penge i værdiboksen på dit værelse.

Uforudsete økonomiske problemer

Indimellem kan en elev komme i en "dum" situation, hvor han/hun pludselig skylder nogle penge, f.eks. hvis vedkommende er kommet til at ødelægge en kammerats ting, har tabt sine tøjpenge eller måske har fået en togbøde. For at hjælpe eleven med at få "sagen afsluttet", kan vi lejlighedsvis aftale noget arbejde på skolen, som eleven udfører for en forud aftalt løn. Det kan f.eks. være oprydning i vores udklædningskælder, rengøring i nogle kælderrum, fylde huller i en grusvej eller vaske og støvsuge skolens busser.