Billedet på sidehoved

Kost

- den sunde kost i dagligdagen er vores ansvar

   

  • Køkkenet tilbereder og tilbyder sund og varieret kost 
  • Vi lægger vægt på at dække et pænt bord
  • De voksne er til stede og nærværende ved alle måltider og gør deres for at skabe en god og hyggelig stemning
  • Alle elever skal deltage ved hovedmåltiderne
  • Der serveres koldt vand til måltiderne. De unge må ikke medbringe sodavand
  • Der købes stort set ikke hvidt brød, og vi bestræber os på at bage mest muligt selv
  • Altid salat og grøntsager som tilbehør til den varme frokost kl. 12
  • Der er altid grøntsager som tilbehør til den kolde aftensmad
  • Frugt og grønt er til rådighed i spisestuen hele dagen, ofte som indbydende udskåret frugt
  • Særlig kost til (kronisk) syge kan aftales / evt. diæt-slankekost
  • Køkkenet står klar med et indbydende og sundt mellemmåltid til formiddagspausen. 
  • Når undervisningen er slut har køkkenet forberedt et mellemmåltid i spisestuen, hvor der samtidig ”inviteres” til snak, hyggeligt samvær og nærvær inden dagens fritidsaktiviteter går i gang.

Eleverne deltager på forskellig vis i madlavningen. I bogrupperne er eleverne på skift ansvarlige for at dække bord til morgenmad, aftensmad og aftendrik.
Efter den fælles frokost hjælper 3 elever og 1 voksen på skift med opvasken.
I weekender laver eleverne mad sammen med det pædagogiske personale.

Der kan tilbydes hjemkundskab som eksamensfag/valgfag.